maanantai 6. maaliskuuta 2017

Isojen asioiden äärellä

Kuntavaaleista on tällä hetkellä vaikea olla puhumatta. Monessa mediassa jo kohistaan ehdokkaista. Ehdokasnumerot tulevat muuten tällä viikolla torstaina (9.3.). Pysykää kuulolla!! ✋😊

Minulta kysellään tällä hetkellä paljon ajatuksistani ja se on erittäin hyvä! Vastaan kaikkeen enemmän kuin mielelläni.

Eniten minulle motivaatiota tuo lasten aseman parantaminen. Tuntuu, että kaikki puhuu suureen ääneen taloudesta ja leikkauksista. Maamme tulevaisuus on lapsissa, nyt ja aina! Laadukas ja turvattu lapsuus on pohja hyvälle elämälle!
Lastensuojelun Keskusliiton kampanjan "Anna ääni lapselle" - sitoumukseni

Olen sitoutunut myös lasten ja nuorten äänitorveksi ihan virallisestikin

Perheissä pitää olla mahdollisuus itse valita, mitä tietä kasvatuksen haluaa lähteä toteuttamaan. Kunta ei voi poliittisilla päätöksillä tehdä tuota valintaa perheiden puolesta. Mitään vaihtoehtoa ei saa suosia muiden kustannuksella. Kunta, jossa on hyvä elää, antaa tasapuoliset mahdollisuudet kaikille ja valinnanvapaus on yksilöillä!

Kokoomuksen pari viikkoa sitten julkistama perhevapaiden uudistus on monella tapaa hyvä pohja. Se luo mahdollisuuden vanhemmalle tuetusti olla kotona lapsen 3-vuoden ikään, kuten nykyinenkin tilanne on. Lisäksi siinä on kiintiöitynä isälle 3 kuukautta. Tämän saa ottaa missä kohden vain, ennen tuota 3-vuoden ikää. Kannatan ehdottomasti isien osallistamista enemmän lasten hoitoon, mutta sitäkään ei voi väkisin tehdä. On perheratkaisuja, jossa tällainen pakottaminen ei toimi. Tämä 3 kk pitää olla silloin mahdollista äidin käyttää.

Jokainen poliittinen puolue, taloudellinen yhteisö ja maamme johto, haluavat tällä hetkellä saada naisia, äitejä enemmän työelämään mukaan. Pienen lapsen työssäkäyvänä äitini tiedän, kuinka tärkeää on saada jättää lapsensa turvalliseen ja hyvään hoitoon, jossa lapsen ei tarvitse viettää 10 tuntia!

Tässä ei siis myöskään toimi pakottaminen, vaan olosuhteiden parantaminen. Mikäli varhaiskasvatus on laadukasta, kodinomaista ja turvallista, monet äidit ovat varmasti valmiita laittamaan lapsiaan aiemmin päivähoitoon. Työelämän joustot on otettava huomioon. Äitien mahdollisuuksia 6 tunnin työpäiviin ja joustaviin työaikoihin on parannettava. Nämä ovat niitä polkuja, joita kautta saamme ensisijaisesti lapsille paremmat olot ja sitä kautta vanhemmille turvallisen mielen lähteä työelämään!!!

Puristan tähän vielä vaalilupaukseni:

  1. Lapsille parempi Helsinki!
  2. Liikenne kaikille yhtä vaivatonta!
  3. Asumisen kustannukset alemmas!



Keväistä alkavaa viikkoa! 😍

Ehdokaskuvani Ylen vaalikoneessa, mitäs mieltä olette?!?! 😆

Ylen vaalikoneen ehdokaskuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti